Bro d'River Boys avslutade årets Konst- och Musikvecka
i Junsele kyrka och Övra kapell
/ukf/bdb_junsele2009.htm

UKF:s startsida      Programbladet för kvällen       Mer om Bro d´River Boys

Ur  Allehanda|Nära > Västra
http://nara.allehanda.se/nara.asp?pnr=5&sidnr=1&ArtId=10905&sok=&kategori=#Art_1090

Ur  Allehanda|Nära > Västra
Musik- & Konstveckans sista konsert
Så var vi framme vid musikveckans sista konsert. Återigen är det något helt nytt för denna musikfestival, nämligen barbershop, fyrstämmig manskör av mycket speciellt slag.

Det är gruppen Bro d´River Boys som underhåller oss, med allt från gregoriansk musik till musik från våra dagar, under denna lite mulna sommarkväll.
     Barbershop är väldigt speciellt. Bland annat handlar det om rena klanger, vilket skapar något som kallas expanded sound, där det bildas övertoner. Detta skapar i sin tur en mycket fin klang i sången, och det var det som vi nu fick prov på i kyrkan.

Konserten var mycket njutbar, och publikens entusiasm märktes väl, både under konserten och efter densamma, när man kunde höra de åsikter som framfördes.

Musik- & Konstveckan i Junsele har under de senaste åren avslutats med en gudstjänst i Öfra kapell  klockan 23:00 på fredagen. Så även denna gång, och som vanligt var det fredagens artister som uppträdde i kapellet. Att de gjort sig populära i kyrkan märktes väl eftersom flera konsertbesökare letat sig till kapellet för att få höra mer, och kapellet var i stort sett fullsatt.


Som traditionen bjuder inledde Doris Berglund, som är den enda invånaren i Öfra, med att ringa till gudstjänst, och klockstapeln svajade traditionsenligt lika betänkligt som vanligt, och som vanligt står klockstapeln fortfarande kvar, allt enligt traditionen. Gunilla Fluur var denna gång den som höll i gudstjänsten. Återigen visade Bro d´River Boys sin kvalitet, bland annat med den klassiska ”Tonerna”.

Hela veckans program har fått mycket god kritik av åhörarna, som tyvärr var tämligen få, men avslutningen på Musik- & Konstveckan i Junsele skedde alltså med flaggan i topp.
Dagens lunchkonsert blev inställd på grund av sjukdom.